RSS
 

Flipsy – ciekawe smaki, wysoka jakość, niska cena.

05 kwi

Często się zastanawiam co dać mojemu dziecku w formie przekąski – owoce są dobre o każdej porze ale gdy domaga się czegoś słodkiego? Pozwolić na kolejną czekoladę, batonika czy ciasteczko? Takie łakocie zjadamy tylko od święta a na co dzień podaję chrupki kukurydziane- gównie Flipsy.  Dlaczego? Bo  Flipsy są od zawsze – pamiętam, że w dzieciństwie razem z siostrą się nimi zajadałyśmy. Mam zaufanie do tej firmy bo przez te wszystkie lata nie straciłam do niej zaufania. Produkty są tak samo smaczne i różnorodne jak te kilka lat temu.  Ale czy są zdrowe?  Paczka Flipsów to chrupki z  kukurydzy najlepszej jakości,nie zawierają sacharozy, soli i glutenu. Są bardzo chrupiące i nawet po otwarciu przez dwa dni zachowują swoją świeżość. Flipsy można spotkać w różnych kompozycjach smakowych: naturalnych, słodkich i wytrawnych. Są nawet dostosowane do wieku dziecka – te w formie pałeczek dla dzieci poniżej 1 roku życia oraz  tradycyjne chrupki dla starszych dzieci. Flipsy pomagają w nauce   samodzielnego jedzenia, ponieważ są wygodne w trzymaniu i rozpływają się w ustach.

Moja rodzinka ma okazję przetestować smaki naturalne i słodkie.

Flips  Pałki kukurydziane  dostały nagrodę najlepszego produktu 2012 r. według konsumentów, ponadto są rekomendowane jako produkt dietetyczny przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Wygodne do trzymania, idealnie chrupiące, rozpływają się w dziecięcej buzi. Idealne już dla kilkumiesięcznych maluchów.

Flipsy Naturalne – chrupki kukurydziane w mniejszej wersji dla bardziej samodzielnych dzieci. Szybko rozpływają się w buzi, łatwo się je chwyta i długo zachowują świeżość po otwarciu paczki.

Flipsy Smakowe  min. Truskawka, Śmietanka z Limonką, Kokos, Toffi, Orzechowe:  W swym składzie zawierają grys kukurydziany, olej roślinny, krem smakowy np. truskawkowy  ( cukier, olej roślinny, serwatka w proszku z mleka, lecytynę sojowa lub mączka sojowa, regulator kwasowości E 330 ), opcjonalnie w zależności od smaku kakao, aromat i barwnik. Flipsy mogą zawierać śladowe ilości nasion sezamu, orzechów archaidowych oraz innych orzechów.

Słodka wersja Flipsów jest bardzo aromatyczna, chrupki nie są przesłodzone, nie czuć też w smaku sztucznych aromatów. Długo zachowują świeżość i swój smak.

Alicji najbardziej posmakowały chrupki truskawkowe i toffi. Pytałam ją o opinię: odpowiedziała mniam i pycha. Mnie od początku zaciekawił smak śmietanki z limonką i muszę przyznać, że to ciekawe połączenie – pierwszy gryz niby śmietankowy a jak się przełyka czuć wyraźną nutę cytrusową.  Mąż wyjadł wszystkie chrupki orzechowe – stwierdził, że jako przekąska wieczorem przy filmie  smakują idealnie. Chętnie też sięgniemy  po te o smaku serowo – cebulowym jako alternatywę dla ziemniaczanych chipsów.

 

 

Dodaj komentarz

 

 
  1. dagmara

    6 kwietnia 2013 o 13:23

    Flipsy kojarza mi sie wlasnie z dziecinstwem… Ahh. Dobre czasy ;)

     
  2. ~nikollet85

    12 kwietnia 2013 o 11:48

    świetne sa te chrupki,wspaniał wspolpraca:)

     
 



  • Facebook